​Тениски от Мерсеризиран памук

​Тениски от Мерсеризиран памук В момента на пазара са хит облеклата от мерсеризиран памук. В нашият онлайн магазин ще намерите Мъжки Тениски от такъв памук, затова решихме да ви запознаем с предимствата на тази материя.

Мерсеризацията е химичен процес на обработка на памука, открит през 1844 г. от John Mercer,  чрез който тъканта е ставала по-податлива на боядисване. Но тогава никой не е бил заинтересован от тази обработка, докато през 1890 г. Horace Lowe  го е доразвил, и в резултат е получил тъкан със силен блясък. Чак тогава методът е започнал да се прилага в  текстилната индустрия. 

В наши дни, модерния метод за производство на мерсеризиран памук се нарича „Pearl,Pearly“- „Перла,Перлен“. Чрез използването на химични вещества, памучните влакна променят своята структура. Те  придобиват следните качества - блясък, здравина, лесно усвояване на багрила, устойчивост на мухъл, по- трудно завалване(без мъх), устойчивост на свиване, устойчиви цветове на избледняване от слънчева светлина, водоотблъскване. Следователно и дрехите от такава материя придобиват тези изключителни качества. 

Oнлайн магазин за мъжко облекло, обувки и аксесоари www.onyxman.bg предлага няколко модела Мъжки Тениски с яка от мерсеризиран памук, в различни цветови комбинации,които може да разгледате ТУК. Те се отличават с блясък и гладкост още от пръв поглед и допир, а в последствие с носенето - не се завалват. Убедете се сами в комфорта и качеството на тези модели, като поръчате онлайн, или посетите нашите магазини в гр. Бургас (ул.Александровска 28, Мол Плаза, Мол Галерия).

Свързани статии

НОВИТЕ МАТЕРИИ (Lyocell)
Отмина времето, когато гледайки съдържанието на една дреха, да срещаме най-често надписи като памук, лен, полиестер, вискоза, ликра...В днешно време, много институти разработват все нови и нови материи, за да задоволят най-вече капризите на модата, но и от екологична гледна точка, за да се използват възобновяеми ресурси, по-малко вредни емисии при производство, рециклиране на материята, търсят се специфични функции и характеристики. Една от тези вече често срещани материи е Lyocell (Tencel®). Чудите се какво е Лиосел (или Tencel, което е регистрирано търговско наименование на Lyocell), к..