5 вида мъжки зимни якета, които отказват господата от палтото

5 вида мъжки зимни якета, които отказват господата от палтото

Модерните мъжки зимни якета вече се отличават със значително по-голямо разнообразие от традиционното разделение на спортни и спортно-елегантни модели. С комбинациите от платове и декоративни акценти се създава изключително разнообразие от модели, които излизат далеч извън рамките на традициите, каквито ги познаваме.

Съвременното зимно яке е представено чрез достатъчно ярки кройки и комбинации от кройки, в резултат на което то успешно преодолява конкуренцията на другата мъжка алтернатива за зимата – палтото. То не може да изземе функциите на елегантната връхна дреха, но няколко негови разновидности илюстрират, че присъствието му е достатъчно многолико, за да придружава всеки тип фигура и зимно облекло за мъже.

1. Спортно

Спортното яке е предпочитано от мъжете през всички сезони. Зимните якета в този стил откриват приложение и в много видове спортове, пренасяйки се в ежедневието леко екзотичната си визия. Освен свежи и светли цветове, моделът се характеризира с непромокаема, ветроустойчива и плътна материя, създадена специално за “режещият” студ на минусовите температури. Той е спасение от климат с тежки зимни условия, а вписването му в ежедневната градска среда зависи от личният вкус и доза смелост.

2. Пухенка

Наименованието показва основното предимство на този тип зимно яке – топлият пълнеж, който представлява еластичен и качествен пух. Обикновено, пухът е от естествен произход и осигурява перфектна топлоизолация, дори и когато присъства като съвсем тънък слой подплата.

Пухенката изглежда обемна и при фин пласт пълнеж, като често лицевата част е комплекс от изпъкнали ивици, офоремни посредством фини външни тегели. С или без качулка, моделът е най-често предпочитаното решение за сурови зимни условия, особено от господа с предпочитания към спортният стил. Дължината също варира от областта на ханша до коленете, което синхронизира дрехата към всеки тип предпочитания и вкусове.

3. Парка

Якето с военни корени е създадено специално за служещите във американските военновъздушните сили. Усъвършенстваните му разработки през следващите години добавят забележителни топлоизолационни, ветро- и студоустойчиви свойства към кройката. Популярна е с осигуряването на максимален комфорт при най-тежки климатични условия.

Парката е облекло от естествена кожа с косъм или гладка тъкан, но винаги придружена с качулка. Обикновено е подплатена от материя с дълъг косъм, каквато покрива и цялата вътрешна област. Задължителни елементи от кройката са и множеството пристягащи връзки, ципове и копчета, регулиращи размерите й според особеностите на фигурата. Моделът е неизменна част от модните тенденции през последните години. Освен отличаваща се и интересна визия, тя е харесвана заради изключителната си практичност.

4. Грейка с плетени ръкави

Разнообразието в мъжките връхни зимни облекла популяризира и редица нови нетрадиционни кройки. Зимното яке с плетен акцент е такъв тип дизайн, разнообразието от декоративни акценти към който го карат да изпъква в много свои разновидности.

Моделът наподобява пухенка тип “грейка“ с топла подплата от пухен пълнеж, която покрива областта на торса. Маншетът и ръкавите са ръчно или машинно плетиво, обикновено следваща характерният дизайн на пуловер – ластична плетка в долната част и едри фигурални мотиви. Оригиналното съчетание между тъкани и стилове е създадено с цел силно визуално впечатление. Подходящо за топли зимни и есенни дни, но не и за суров зимен климат.

5. Две якета в една дреха

“Двойно” яке е модерно, оригинално и много практично визуално решение. Стандартната му кройка представлява съчетание от връхна дреха и сваляем елек, прикачен към нея с копчета или ципове. Елекът често е с качулка.

Комбинация от двете облекла или само горната част – изборът зависи от климатичните условия и вкусовите предпочитания на потребителите. Този дизайн е една от най-качествените защити от студ и вятър. Атрактивният външен вид също е гарантиран.