Тениска с яка – мъжката дреха на лято 2018

Тениска с яка – мъжката дреха на лято 2018

Блузата с къс ръкав ще бъде задължителна част от мъжкото облекло през настъпващото лято. Изненадващо е, че този класически дизайн неочаквано спечелва подобна широка популярност, но тя е очаквана последица предвид популярността на тениската като лятна дреха през настоящата година. Каква по-комфортна дреха от удобните тениски с яка, които са елегантни точно колкото поло тениската, но предоставят два пъти повече свобода при движение? Как обаче изглеждат тези модели през идващия сезон и кои са перфектните комбинации към тях?

Класическа тениска с яка

Традиционните тениски с яка и копчета са били изключително модерни и преди няколко десетилетия. Вероятно възрастните мъже от семейството ви разполагат с цяла дузина такива и отказват да променят летния си стил, така че те със сигурност могат да ви изтъкнат причините за популярността на тези тениски. Какъв обаче е актуалният дизайн на харесваните ефектни тениски с яка?

  • Поло яка

Полото се открива не само при класическата тениска с обло деколте – то не подмина летните ризите и тениски с яки, като добави по няколко сантиметра плат в зоната на шията, без да нарушава комфорта в горещините. Кройката им се вписва прекрасно в спортно-елегантен стил облекло, тъй като освен семплата линия, те се отличават и с качествени материи на изработка – естествен памук, памук с коприна и синтетични еластани. Този модел е прекрасен избор за по-слаба фигура.

  • Яка без копчета

Класическата кройка на тениската с яка обикновено включва няколко копчета в предната част и затова моделите без предно закопчаване се възприемат като бягство от дизайна. Те са предпочитани от потребители, които не се чувстват комфортно с ограничения в зоната на врата и се стремят към пълен комфорт при високи температури.

  • Яка с кант

Кантовете са модерни не само при спортните панталони – плетени кантове украсяват деколтето и ръкавите на тазгодишните тениски с яки, придавайки им небрежен акцент. Този дизайн се съчетава прекрасно както с елегантен, така и със спортен панталон, а кантовете по ръба на тениската винаги контрастират с основният нюанс.

Тениска с яка и цип

Част от модерните тениски с яка пренебрегват копчетата и залагат на цип в зоната на деколтето, който създава в много оригинална визия при семплите едноцветни модели. Разбира се, този тип закопчаване се среща и при пъстрите принтирани модели, а покритието на металния цип изключва всякакъв дискомфорт и драскане в тази чувствителна зона. Тениската с цип е подходяща за небрежен и ежедневен стил, но е прекалено екстравагантно да се комбинира с костюм.

Принтове и десени

Тениската с яка се отличава със същото разнообразие от разцветки и принтове, както ризите и тениските с кръгло деколте. Изобилието от принтове изглежда никога не е достатъчно през настоящата година – колкото по-пъстри тениски си закупите, толкова по-актуални сте според последните тенденции. Въпреки че са по-семпли от класическата тениска, моделите с яка изобщо не изостават с пъстроцветните мотиви – флора, фауна, тропически мотиви, надписи и илюстрации във всякакви цветове присъстват върху тях.

Стилното хоризонтално райе е следващата тенденция, която превзе летните мъжки облекла. Модерните тениски с яка предлагат елегантна раирана визия от два или три цвята, а съчетанието им с елегантен панталон не само е напълно възможно, но е задължително през настоящият сезон.