"; ᐉ Как да определя кой размер колан нося?

Как да определя кой размер колан нося?

Как да определя кой размер колан нося? Размерът на коланите се указва най-често по два различни начина от производителите.
Първият вариант е производителят да е указал размера с две числа на етикета, например 110/125. В този случай, числото 110 указва обиколка на талията, а 125 – дължината на целия колан, от началото до края. Какво е нужно да измерите вие? Измерете обиколката на талията си с шивашки метър и изберете вашия размер колан, гледайки по-малката цифра от размера на колана.
Например, ако сте измерили обиколка 92см., ви е нужен колан с размер 95/110.

Вторият вариант е когато производителят е указал размера само с едно число на етикета на колана, например 120. В този случай, числото показва ЦЯЛАТА ДЪЛЖИНА на колана, включително ТОКАТА. Какво е нужно да измерите вие? За най-точен избор на размера помислете къде ще носите колана - по-високо или по ниско около талията, вземете сантиметър и измерете обиколката на съответното място. Към полученото число прибавете 15, и полученият резултат отговаря на РАЗМЕРА НА КОЛАНА.
Например, ако сте измерили обиколка 92 см., прибавяте 15 и получавате 107, т.е. е нужен колан с размер 110см или 115см.
Ако се колебаете кой размер мъжки колан да изберете или кой размер е указан, винаги може да се консултирате с наш консултант.