5 типа мъжки дрехи за слаба фигура

5 типа мъжки дрехи за слаба фигура

Тъй като всеки тип фигура се отличава с равен брой предимства и недостатъци, положителните черти никога не изпъкват прекалено много, освен ако вроденото ни чувство за естетика не проговори, изтъквайки ги пред дамските.

В мъжката мода тази особеност се забелязва в същата степен, както и в облеклата за дами. Представителите на силният пол също попълват гардероба си съобразно характерни черти в конструкцията си, и съветите относно подборът са почти толкова разнообразни, както при аксесоарите за дами.

Слабата фигура рядко е атлетична, но почти винаги е елегантна. Правилните мъжки дрехи за този тип фигура могат да създадат всякакъв визуален ефект, и най-вече добавяне на значителен брой килограми. Затова, няколко модни трикове за прекалено фино тяло са полезен помощник в създаването на привлекателна визия.

1. Много акценти

Натрупването на множество детайли върху дрехата оптически увеличава обемът на фигурата. Спортните облекла с външни джобове неслучайно са избор на тийнейджърите с по-слаба структура – те придават “плътност“ на фините кости и мускули.

Декоративни апликации, бродерии, щампи, копчета, шевове и тегели трябва да присъстват в облеклото на мъже с неизразена мускулатура и тънки кости. Пайети, камъчета и шарени десени също са ефектно разрешаване на проблема – те не са предпочитани от широк кръг мъже, но преобразяват слабото тяло, добавяйки значителен процент обем.

2. Много цветове

Цветовете на дъгата в една дреха никога не са особено сполучливо модно решение. Естетически привлекателното съчетание на няколко разцветки обаче извършва чудеса със слабите тела, и правилото е валидно както за блузи, ризи и връхни дрехи, така и за панталони.

Поиграйте си с цветовете, като не забравяте, че светлите, а не ярките нюанси са най-подходящото решение за фигурата ви. Слабите мъже никога не бива да пренебрегват фактът, че черният костюм и черното кожено яке винаги ще им прилягат като “втора кожа“.

3. Десени и принтове

Щампите и десените в една дреха влияят не само върху ръста, но и над обемът на телосложението. Комбинацията от няколко принта ще изглежда ярка и агресивна, но със сигурност ще добави оптическо тегло и мускулатура към финото тяло.

Вертикално райе и каре “подплатяват” крехката телесна маса. Отвесните линии издължават и разширяват, а квадратната шарка в по-голям размер е оптимално решение за прекалено слаби фигури. Едрите и плътни линии са за предпочитане, като на преден план изпъкват цветните им варианти.

Ярките и светли геометрични фигури увеличават масата, и едновременно отклоняват вниманието от несъвършенства в тялото. Поставянето им като акцент е многоаспектно решение – те добавят телесна плътност и замаскират онези области, които не са идеални.

Фигуралният принт е перфектният приятел на прекалено слабите участъци. Едрите фигурки са решение и за горната, и в долната част от тялото. Бледите и по-ярки цветни нюанси и в този случай са по-целесъобразни, и оказват нужният ефект при долни и връхни дрехи. Комбинация от няколко принта пък е ефектен и модерен начин за скриване на липсващите килограми и придаване на солидно излъчване.

4. Разкроени дрехи

Плохите са най-подходящият начин за справяне с визуалните несъвършенства, породени от фини кости и мускули. Разкроените сака, палта, якета и панталони с разширена долна част присъстват в гардероба на всеки слаб мъж. Те са незаменим акцент за оптическо добавяне на маса, като същевремнно са и интересен моден акцент.

5. Дебели тъкани и плетива

Подборът на платът за облекло е не по-маловажен от кройката му. Плътните тъкани обгръщат тялото със солидност и плътност, които са решаващи за визуалното възприемане на фигурата. Плетените вълнени модели са най-ефективни, защото добавят оптическо телесно тегло в най-значителен процент.

Зимата е сезонът на слабите мъже. Освен избор между дебели платове, тя предоставя възможност и за напластяване на дрехи и акценти. Напластяването не означава безразборно натрупване на тъкани. Ориентирането към дрехи от няколко плата, или към такива с множество декоративни акценти обаче е работещ начин за телесна оптимизация.