Най-актуалните мъжки дрехи на лято 2018

Най-актуалните мъжки дрехи на лято 2018

Модата не задължава с интерес или внимание към избраните от нея облекла, но трудно можем да си спомним случай, в който актуалните тенденции не са заели своето подобаващо място в градския живот. Тази закономерност не е случайна – облеклото, определяно като модерно, не е просто приумица на модни дизайнери. Често пъти дрехи със статут “модерен“ първоначално са спечелили всеобщ интерес, благодарение на нечия оригинална идея, както при дамските тенденции, така и при актуалните мъжки дрехи.

Мъжкото облекло, препоръчвано от известните дизайнери за идващото лято, изглеждат като много елегантен израз на градски стил с доза островна екзотика. Но на кой тип дрехи мъжки трябва да обърнете специално внимание при пазаруване?

Бермуди (шорти)

Символът на летните месеци през 2018 г. се носи предимно като бермуди с дължина над коляното, но според специалистите съвсем късите спортни шорти ще са изключително актуални. Денимът е една от основните материи, но памучните или ленени бермуди с плохи, както и еластичните къси шорти също заемат лидерски позиции сред материи за този тип мъжки дрехи.

Тесен панталон. Джинси. Или широк панталон

Дългите крачоли винаги са задължителен мъжки атрибут, а сред предложенията за настъпващото лято се открояват изброените три тенденции. Двойният размер панталон възкресява кройката с външни джобове, толкова обичана от тийнейджърите, а тесният панталон е с плохи и от фина деликатна материя, идеалната дреха за елегантни или спортно-елегантни обувки. Топлите месеци създадоха популярност и на още един панталон, който е унисекс модел, предпочитан както сред дамските, така и сред модните мъжки дрехи – дългият анцуг със странични кантове.

Немислимо е джинсите да останат в сянка. Нещо повече - през това лято те ще са изключително актуални и в къс, и в дълъг вариант. Апликации, принтове, странични кантове и верижки украсяват моделите на 2018 г., а модерната дължина (както при джинсите, така и при панталоните) достига сантиметър над глезените.

Риза

Пъстрата хавайска риза, наричана още “ризата на 50-те години“ е сред моделът мъжки дрехикоито потребителите трудно ще подминат, не само защото ще са много модерни през лятото. Пъстрите тропически мотиви внасят колорит и екзотика в сивият градски делник и не, вече не изглежда нелепо да се разхождате с тях из града, а не само на плажа. Контрастът и ярките нюанси са печелившият избор през това лято, а в съчетание с тесен панталон в кремави нюанси се постига небрежна градска визия.

Тениска

Лятото не може да премине без тениска, а тази година тенденциите предлагат необходимото разнообразие и стил, за да не погледнете друга тип мъжки дрехи с къс ръкав през горещите месеци. Тениската на 2018 г. е едноцветна, пъстра, с единичен или двоен преден джоб, с линия от копчета до деколтето или яка, а материите се комбинират както с най-късите спортни шорти, така и със спортно-елегантен панталон с плохи.

Принтовете и апликациите са невероятно актуални, както и “наслагването” на два принта или принт с лого. Пъстротата конкурира хавайската риза, а изборът между лен, естествен памук или модерната плетена материя определят и останалата част от облеклото. Няма значение дали ще изберете тигри, тропически палми, цветя или ще облечете тениска с ананас и райе – модерният акцент е в контрастът между цветовете и десените.

Деколтето е най-интересната част от тазгодишните кройки и се среща в разнообразен стил – кръгло, остро, с копчета, яка, пристягане с връзки, тип “поло“ и още няколко интересни решения, които провокират интерес. Факт е, че вече ги виждаме навсякъде и стават дори по-популярни от хавайката.

Аксесоари

Аксесоарите са неделима част от модерните мъжки дрехи, а през 2018 г. те са оригинални, както и самото облекло – бейзболка и шапка Bucket, авиаторски и квадратни очила с големи стъкла и стилен часовник. Цветовете са ярки, но с окобена почит се отличават металните и кожени детайли.