Защо да предпочетем мъжки блузи

Защо да предпочетем мъжки блузи

Блузата излъчва небрежен шик, какъвто трудно откриваме в ризата, дори и в тази със спортна кройка и ярък принт, затова си заслужава да им отделим нужното внимание при пазаруване. Актуалните за 2018 г. мъжки блузи ни най-малко не отстъпват по цветове и дизайн на модерните тениски и ризи, а освен това се съчетават прекрасно със спортно-елегантни кройки. Дългият ръкав се среща във варианти за всеки сезон и събитие, така че със сигурност може да ви откаже от покупката на модерна пъстра риза.

Поло яка

Повечето модели мъжки блузи я имат, я при някои от поло яките присъства и изключително актуалният цип, докато останалите са с няколко копчета или пристягащи връзки. Високата яка придружава блузите във всеки стил и материя – спортен, спортно-елегантен, ежедневен, както и традиционният зимен пуловер. Все пак, трябва да се има предвид, че тя е най-подходяща за мъже с подчертано слаба фигура.

Плетена блуза

Плетените мъжки блузи са актуални и с дълъг ръкав, и се различават според сезона, за който са предназначени – памук, вискоза, полистер и еластан са материите на пролетно-есенните модули, докато плетените зимни пуловери са изделия от същите тъкани, но с добавен процент вълна или акрил, в зависимост от качеството на дрехата. Този модел мъжки блузи се среща във всички шарки, принтове, мотиви и надписи, които са актуални за летните модели, включително и модерното лого. Дизайнът е със стандартна дължина до ханша, но туниките също не са пренебрегнати, а деколтето е V-образно, кръгло, с поло яко и с качулка.

Класическа блуза с дълъг ръкав

Традиционните мъжки блузи от памук и еластани няма необходимост от интересни решения в кройката, тъй като през 2018 г. е покрита с принтове, надписи и цветни илюстрации. Все пак, на дизайнът също е обърнато подобаващо внимание и към изчистената кройка са добавени копчета, яка и поло яка с връзки или цип. В тази категория се срещат спортно-елегантните ежедневни блузи, както и блузите за тренировка,  които все по-често обличаме и през останалата част на деня.

Суитшърт

Определяни понякога като връхна дреха, суитшъртите спадат сред предпочитаните за студените месеци мъжки блузикоито успешно заместват функциите на вълнения пуловер при почитателите на спортния стил. Настоящата година постави принт, надписи и апликации и върху тази спортна блуза, която традиционно е с пристягащи връзки и качулка. Актуалният цип присъства при много модели, съчетавайки декоративна и пристягаща функция, и придавайки повече шик на семплите едноцевтни суитшърти.

Блуза с яка

Освен при тениските, яката заема първа позиция и при модерните мъжки блузи с дълъг ръкав. Моделът се закопчава с няколко копчета в лицевата част и обикновено е с характерен джоб, към който през настоящата година се добавя допълнителен. Този дизайн обаче се среща по-често при ризите, а тениските и блузите с дълъг ръкав си остават с традиционния единичен джоб.

Основните тенденции накратко

Мъжките блузи през 2018 г. трябва да имат принт, лого, надпис или съчетание от трите заедно, без това да омаловажава значението на циповете, поло яката и асиметричното закопчаване. Цветовете са разнообразни и често са придружени с допълнителни към посочените апликации, кръпки или прокъсани зони, които се откриват и върху мъжките дънки.

Блузата ви предоставя модерен разнообразен вариант за всеки сезон, за разлика от ризата, която въпреки смелите разцветки и десени през тази година, е с еднотипен дизайн. Изберете сами!