Мъжка мода съобразно фигурата ни

Мъжка мода съобразно фигурата ни

Модата е съвкупност от тенденции, а срещата с качествената мъжка мода от онлайн магазин Onyxman е изкушаваща и вероятно всеки потребител би оценил няколко съвета, които ще  му помогнат да отличава “своите” дрехи, за да не прави излишни покупки, запленен от визия и материя.

Облеклата в стандартната мъжка мода са проектирани според идеални критерии за фигура, в които се вписват малък процент потребители. Разминаванията се балансират посредством малките и големи размери в номерацията, но и те нямат особено значение, когато конкретната дреха не изглежда добре след обличане.

Слаба фигура

Атлетичната фигура не е слаба. Слабата структура предполага издължени крайници, крехка мускулна маса, фина костна система и винаги е била предизвикателство за дизайнерите на мъжка мода. Какъв модел дрехи са подходящи за по-слабите мъже?

  • Избирайте точен размер

Големият размер (както и споменатият обратен вариант) не прикрива, а подчертава слабата конструкция и си остава запазена марка на спортната мъжка мода. Правилната дреха е с точен размер, но не и тясна.

  • Яката

Всеки допълнителен акцент в зоната на раменете и врата придава обем на горната част на тялото, който е подарък за слабата фигура. Подходящите дрехи включват риза с широка яка, пуловери или тениски с поло яка (поло яка с цип), които за щастие са изключително актуални през настъпващия сезон. Подплънките върху раменете са демодиран детайл за съвременната мъжка мода – дори и саката са с тънки подплънки. Шалът е добро решение, ако харесвате такъв стил!

  • Плътна материя

Зимата не е приятел на слабата фигура, но е възможност чрез подходящи дрехи да се добавят няколко килограма към телесната маса. Условието за успех е в умереността при комбиниране – не повече от риза (тениска) и пуловер, а препоръчителните платове са кадифе, вълна и мохер.

  • Панталон с външни джобове/басти

Спортният панталон с външен джоб или елегантният модел с басти ще постигнат чудеса с прекалено слабите крака. През настоящото лято всички по-слаби господа ще имат възможност да изглеждат по-привлекателни и много модерни с тях.

Съвет: Избягвайте късите шорти над средата на бедрата!

Вашето предимство: Стройната ви фигура изглежда елегантна до такава степен, че дори и ръстът не може да ви попречи да изглеждате убийствено в черен костюм.

Едра фигура

Мечта за почти всеки мъж, едрата фигура е проблем единствено при излишък от телесна маса в някои области – недостатък, който се разрешава много по-лесно отколкото несъвършенствата при слабата фигура.

  • Без големи размери

Широката кройка (по-големият размер) не прикрива нищо от областите, които не харесвате, но същевременно показва, че искате да скриете нещо. Точният размер е златно правило за елитната мъжка мода и в съчетание с подходяща кройка лесно ще ви преобрази в истински модел.

  • Без къс блейзер/яке/сако

Дължината до ханша е най-приемлива за едра фигура, тъй като по-късите връхни дрехи акцентират точно върху проблемните зони и оптически увеличават размера им. Същото правило важи и за всеки пуловер, тениска или риза, които обличате, за да изглеждате перфектно в тях.

  • Прав панталон със свободна кройка

Високата талия и бастите не са сред най-подходящите решения за фигурата ви, но актуалните свободни дънки ви отиват прекрасно. Дължината на панталоните трябва да достига токът или подметката на обувката – целта е оптическо удължаване на крака, което ви прави по-стройни.

  • Светли цветове

Правилото за тъмни цветове при едра фигура е отживелица и не е съвсем точно - ако се облечете в светли тонове, със сигурност ще се изненадате колко елегантно изглеждате с тях. Условието е друго – ярките цветове и резките контрасти трябва да се избягват задължително.

Съвет: Късите панталони не са табу за вас, но дългите панталони с басти, плохи и множество джобове – определено!

Вашето предимство: Мощната фигура изглежда ефектно във всяка дреха, а недостатъците за прикриване са незначително неудобство.